На виборах до грецького парламенту перемогла консервативна партія "Нова демократія". Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ Греції, проводить підрахунок голосів.

Згідно з остаточними результатами голосування, "Нова демократія" отримала 29,65% голосів і 129 місць в парламенті. Ліворадикальний блок СІРІЗА отримав 26,9% голосів і 71 місце в парламенті. Лівоцентристська партія ПАСОК отримала 12,28% і 33 місця в парламенті, "Незалежні греки" - 7,51% і 20 місць, "Золота зоря" - 6,92% і 18 місць, "Демократичні ліві" - 6,25% і 17 місць, Комуністична партія Греції - 4,5% і 12 місць. Лідер партії, що перемогла "Нова демократія" Антоніс Самарас уже запевнив, що уряд, сформований за участю його партії, буде дотримуватися домовленостей з іноземними кредиторами.

Згідно з підсумковим підрахунком голосів на території Франції, на виборах до парламенту країни більшість місць отримала Соціалістична партія президента країни Франсуа Олланд. Такі дані опубліковані прес-службою Міністерства внутрішніх справ країни. За інформацією відомства, Соціалістична партія і її союзник - "Лівий фронт" - отримали 314 місць у парламенті, що значно більше необхідних для абсолютної більшості - 289. Це найбільша кількість місць, отриманих Соціалістичною партією Франції за всю історію країни. "Радикальні ліві" отримали 12 місць, "Громадянський республіканський рух" - 3 місця, Партія зелених - 18 місць. Так, загальна кількість місць, отриманих французькими лівими, склала 346 місць.

У свою чергу, головний суперник соціалістів - партія "Союз за народний рух" - отримав 207 місць. Партія "Альянс центристів" отримала 14 місць, "Радикальна республіканська партія" - 5 місць, партія "Демократичний рух" отримала два місця, націоналістична партія "Національний фронт" отримала 2 місця.

Довідка "SQ". У неділю, 17 червня, пройшли повторні вибори до парламенту Греції і другий тур парламентських виборів у Франції.