Харківський обком Соціалістичної партії буде вимагати вибачень від Харківської обласної територіальної виборчої комісії за помилку в підрахунку голосів, в результаті якої кандидати від Соцпартії за партійними списками спочатку пройшли до Харківської облради, а потім втратили це право.

Про це повідомив "SQ" перший секретар обкому Соцпартії Олександр Дубинський. "Ми через суд будемо вимагати вибачень від облвиборчкому, щоб вони через засоби масової інформації пояснили, чому сталася така помилка. 18 людей не змогли правильно цифри порахувати - це ж не дитячий садок! Якщо б комісія спочатку встановила і заявила, що ми набираємо 2,71% голосів, то ніяких претензій у нас не було б. А так у всіх ЗМІ було оголошено, що соціалісти проходять до облради, а тепер - не проходять! Загалом, будемо вимагати вибачень", - заявив О.Дубинський.

За його словами, обком Соцпартії також напише заяву до Центральної виборчої комісії про непрофесіоналізм членів облвиборчкому і вимагатиме розпусти її нинішній склад.

Довідка "SQ". Три кандидати в депутати Харківської облради від обласної організації Соціалістичної партії були виключені зі списку обраних депутатів Харківської облради через технічну помилку при підрахунку голосів. Таке рішення було прийнято 16 листопада Харківською обласною територіальною виборчою комісією.

У Харківській облраді буде один представник Соцпартії - Володимир Кужель, обраний за мажоритарним округом у Коломацькому районі.