Три кандидати в депутати Харківської облради від обласної організації Соціалістичної партії виключені зі списку обраних депутатів Харківської облради. Таке рішення було прийнято 16 жовтня Харківською обласною територіальною виборчою комісією.

Як повідомили "SQ" в облвиборчкомі, при розгляді протоколу обласної виборчої комісії від 5 листопада "Про результати виборів депутатів Харківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі" були встановлені помилки в цифрах. "При перерахунку голосів у протоколах була виявлена технічна помилка. Виявилося, що кандидати від Соцпартії за партійними списками не набрали необхідні для проходження до облради 3% голосів виборців і, так, втратили право на участь у розподілі депутатських мандатів", - повідомили в облвиборчкомі . За даним облвиборчкому, Соцпартія набрала 2,71% голосів.

Місця трьох кандидатів у депутати від Соцпартії займуть два представники Партії регіонів і один - партії "Батьківщина".

Довідка "SQ". Згідно протоколу облвиборчкому від 5 листопада, до Харківської облради за партійними списками проходили представники 6 політичних партій. Партія регіонів отримала 37 мандатів, ВО "Батьківщина" - 12 мандатів, Комуністична партія України - 8 мандатів, партія "Сильна Україна" - 5 мандатів, Соціалістична партія України та "Фронт змін" - по 3 мандати.