Харківський "майдан" навряд чи буде підтриманий суспільством, оскільки сприймається як політичний проект. Про це 10 листопада заявила журналістам координатор кампанії громадського спостереження громадянської мережі "Опора" в Харківській області Вікторія Шевчук, коментуючи створення наметового містечка на пл. Свободи в Харкові.

"Після київського "майдану" 2004 р. у суспільстві існує певне розчарування такого роду заходами. Не думаю, що харківський "майдан" може або повинен вплинути на ситуацію з підрахунком голосів виборців. Безумовно, те, що люди зібралися на площі, - це певний показник для влади. Інша справа, що на сьогодні такі заходи настільки політизовані й прив'язані до політичних сил, що у свідомості громадськості сприймаються як виключно партійні проекти", - зазначила В.Шевчук.

За її словами, ГМ "Опора" у результаті моніторингу прийшла до висновку, що місцеві вибори в Україні пройшли з порушенням міжнародних стандартів та процесу організації виборів. "Але, тим не менш, рівень порушень не був таким, як під час президентської кампанії в 2004 р., щоб він міг викликати широкий громадський резонанс і обурення", - повідомила В.Шевчук.

Довідка "SQ". Активісти харківського громадського руху "Зелений фронт", партії "Зелена планета" та ініціативної групи "Прорвемося!" 10 листопада на пл.Свободи в Харкові встановили наметове містечко на підтримку перевиборів харківського міського голови.