Харківська обласна виборча комісія 5 жовтня зареєструвала документи ще 4 партій, які збираються взяти участь у виборах до Харківської облради. Про це на засіданні комісії заявив голова Харківського облвиборчкому Олександр Русанов. Так, за його словами, вже 20 партій збираються взяти участь у виборах до облради. Сьогодні були зареєстровані кандидати у депутати в багатомандатних виборчих округах від Харківської облорганізації (ХОО) "Козацької української партії" (9 кандидатів), ХОО "Союзу лівих сил" (12 кандидатів), ХОО партії "Зелені" (7 кандидатів) і від ХОО партії "Єдиний центр" (12 кандидатів).

Також, за словами О.Русанова, були затверджені списки кандидатів в одномандатних мажоритарних округах від ХОО партії "Сильна Україна" (68 кандидатів), Соціалістичної партії (56 кандидатів), Народної партії (7 кандидатів), партії "Зелені" (2 кандидата) , Партії промисловців і підприємців України (3 кандидата), партії "Справедливість" (2 кандидата), Молодіжної партії (1 кандидат), Соціал-демократичної партії (1 кандидат) і партії "Єдиний центр" (4 кандидата).

За словами О.Русанова, приймати документи від обласних організацій партій та об'єднань Харківський облвиборчком закінчить 6 жовтня о 24.00. 7 жовтня, за словами голови облвиборчкому, комісія повинна прийняти рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. Наразі, за словами О.Русанова, жодній політичній силі не відмовлено в реєстрації.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначені в Україні на 31 жовтня.