"Режим Віктора Януковича, уособлений губернатором Харківщини Михайлом Добкіним та в.о. харківського міського голови Геннадієм Кернесом, перейшов рубікон і приступив до фінальної стадії фальсифікації виборів харківського міського голови на користь Г.Кернеса", - заявила прес-служба Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ ).

Як підкреслено в заяві прес-служби БЮТ, розміщеній на офіційному сайті блоку, "лідер Харківської облорганізації "Батьківщина" Арсен Аваков виграв вибори відповідно до кількох екзит-полів і згідно паралельного підрахунку голосів. Це не завадило М.Добкіну незаконно взяти на себе функцію територіальної виборчої комісії і також незаконно проголосити переможцем Г.Кернеса. Це зайвий раз ілюструє, що ставленики В.Януковича в кожній області є ключовими фігурами в спотворенні волевиявлення виборців на користь Партії регіонів".

"БЮТ-Батьківщина" звертається до європейських інституцій, до тих спостерігачів, які залишилися ще в Україні, звернути увагу на події в Харкові, де режим В.Януковича відверто і нітрохи не соромлячись демонструє свої злочинні фальсифікаторські здібності", - зазначено в заяві.

Довідка "SQ". Місцеві вибори відбулися 31 жовтня. За даними на ранок 3 листопада, за результатами обробки 78,06% протоколів дільничних виборчих комісій на виборах харківського міського голови у Г.Кернеса 30,34% голосів, у А.Авакова - 28,91%. М.Добкін 2 листопада заявив про перемогу на виборах Г.Кернеса.