Компанія "GfK Ukraine", яка на місцевих виборах 2010 р. на замовлення партії "Єдиний центр" провела екзит-пол у кількох українських регіонах, подала до суду на голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. "М.Добкін оприлюднив неправдиву інформацію, в якій звинуватив "GfK Ukraine" у навмисному спотворенні даних екзит-полу, проведеного нашою компанією 31 жовтня на виборах мера Харкова", - йдеться в повідомленні "GfK Ukraine", повідомила "ЛІГАБізнесІнформ".

За інформацією видання, "GfK Ukraine" подала до суду позов про захист ділової репутації.

Довідка "SQ". 2 листопада на прес-конференції М.Добкін заявив про спотворення результатів екзит-полу компанією "Gfk" на виборах харківського міського голови. За його словами, представники Партії регіонів на одній з дільниць поспілкувалися з працівниками, які проводили це опитування, і ті сказали, що "тут одні дані, але до Києва вони передають дещо інші дані".

Згідно даних екзит-полу "GfK", кандидат на посаду харківського міського голови від ВО "Батьківщина", голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков отримав на виборах мера міста 34,7% голосів виборців, кандидат на пост мера від Партії регіонів, в.о. міського голови Геннадій Кернес - 30,9% голосів.

Компанія "GfK Ukraine" пропонує послуги з опитувань та досліджень ринків в Україні, Молдові, Білорусі. Входить до міжнародної дослідницької мережі "GfK Group" - четверту за розмірами у світі.