Підрахунок голосів на виборах мера Харкова затягується представниками влади, тому що їх виграв голова облорганізації партії "Батьківщини" Арсен Аваков. Як повідомила "ЛІГАБізнесІнформ", про це в парламенті заявив перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем'якін.

За його словами, зараз влада робить усе для того, щоб затягнути час і на окремих виборчих округах сфальсифікувати результати виборів. "Зокрема, це стосується виборів міського голови міста Харкова, де, за попередніми підрахунками, перемагає представник нашої політичної сили А.Аваков, але в нього намагаються вкрасти перемогу", - зазначив А.Кожем 'якін.

Він додав, що ситуація в Харкові відображає реальне ставлення виборців до правлячої партії. "Партія регіонів йде на безпрецедентні порушення, відверті кримінальні злочини заради того, щоб приховати своє фіаско в тих регіонах, де вони вважалися фаворитами", - підсумував народний депутат.

Довідка "SQ". За результатами обробки 44,72% протоколів дільничних виборчих комісій (на 12.00 2 листопада), на виборах харківського міського голови у в.о. міського голови, кандидата від Партії регіонів Геннадія Кернеса - 30,8% голосів (51 тис. 759 голосів), у кандидата від ВО "Батьківщина", голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" А.Авакова - 28,54% (47 тис. 890).

За даними екзит-полу, проведеного компанією JFK за замовленням партії "Єдиний центр", на виборах харківського міського голови А.Аваков набрав 34,7% голосів, Г.Кернес - 30,9% голосів. За даними екзит-полу, проведеного соціологічною групою "Взаємодія" на замовлення Партії регіонів, у Г.Кернеса 33,4% голосів, у А.Авакова - 31,9% голосів. За даними екзит-полу, проведеного Інститутом перспектив міста, А.Аваков набрав 25,7% голосів, Г.Кернес - 21,2%.