Низька явка на місцевих виборах, продиктована не завжди якісною організацією самого процесу голосування, вплинула на результати "Сильної України". Як повідомили "Версії", про це заявив політолог Олексій Голобуцький.

"Вистояти кілька годин у довгій черзі, щоб зайти на дільницю, отримати бюлетень і проголосувати - на це зважилися тільки дуже мотивовані люди, ті, хто голосують з ідеологічних міркувань, як, наприклад, прихильники ВО "Свобода" або традиційних парламентських партій", - заявив О.Голобуцький. Він зазначив, що найбільш активно на вибори ходять люди похилого віку, а молоді більше схильні до електоральної апатії. "На цих виборах "Сильна Україна" ставила на людей малого і середнього бізнесу. А це, переважно, зайняті люди, у яких немає часу стояти в чергах", - підкреслив експерт.

За його словами, ще одним чинником, що вплинув на результати "Сильної України", стала спроба Партії регіонів переграти політичну силу Сергія Тігіпка на ідеологічному полі. "Думаю, багато виборців сумнівалися, кого  підтримувати - "регіоналів" безпосередньо або їх партнера по уряду. Партія регіонів робила усе, щоб "Сильна Україна" не стала дугою партією влади", - зазначив О.Голобуцький.

Довідка "SQ". Центральна виборча комісія не називає остаточну цифру явки виборців по Україні. За попередніми даними, вона становить близько 50%. Явка виборців на виборах до місцевих рад у Харкові склала 40%, у Харківській області - 46%.