Твір всесвітньо відомого скульптора Франка Мейслера з'явився в Харкові. Його бронзову роботу "Сімейство при справі" вагою в півтонни презентували 30 листопада. Скульптуру, яка зображує чотирьох мавп, встановили у внутрішньому дворі концерну "АВЕК". У презентації взяв участь і сам автор, який відвідав Харків на запрошення Олександра Фельдмана - голови міжнародного благодійного фонду. Ф.Мейслер зазначив, що у своїй роботі зобразив щасливу родину - матір, батька і двох дітей, кожний з яких зайнятий своєю справою. Те, що герої скульптури - мавпи, він пояснив так: "Люди змінюють маски. А у тварин їх немає - вони такі, які є".

Новий твір скульптора зайняв місце поряд з його композицією "Віолончельний концерт", встановленою в грудні 2009 р. За словами О.Фельдмана, в подальшому, можливо, її перенесуть у Парк розваг, який планується побудувати в Харкові, або в яке-небудь інше місце . Як зазначив голова ради засновників АТ "Концерн" АВЕК і К ° Борис Фельдман, скульптура була зроблена на замовлення родини Фельдманів. "Роботи Ф.Мейслера випромінюють оптимізм, вони зроблені зі смаком і гумором", - зазначив Б.Фельдман.

О.Фельдман повідомив, що харківський міський голова Геннадій Кернес планує продовжити співпрацю з майстром. За словами О.Фельдмана, він сподівається, що скульптура стане гарним подарунком для всіх харків'ян, зокрема, до Євро-2012.

В Харькове появились бронзовые обезьяны

Довідка "SQ". Франк Мейслер народився в місті Данцигу (нині Гданськ, Польща), вивчав архітектуру в Манчестерському університеті Лондона (Великобританія). З 1960 р. живе і працює в Ізраїлі. Його першим серйозним замовленням стала скульптура для готелю "Шератон" у Єрусалимі (зараз цей готель називається "Цар Соломон"). Скульптура, що зробила молодого Ф.Мейслера знаменитим, отримала назву "Єрусалимська сфера" (або "Єрусалимський глобус"). Основний матеріал робіт Ф.Мейслера - спеціальний сплав бронзи, срібла і золота.

Роботи Ф.Мейслера встановлені в багатьох країнах світу, зокрема: пам'ятник Колумбу в Мадриді (Іспанія), "Єрусалимський фонтан" у Єрусалимі (Ізраїль), "Тора" в Мангеймі (Німеччина), фонтан FREEWHEELER у Москві (Росія). Його скульптурними групами прикрашений Шекспірівський театр у Стретфорді (Великобританія). Ф.Мeйслер - автор меморіальних комплексів у Вашингтоні і Майамі (обидва - США). Він виконав оформлення комплексу на Поклонній горі в Москві.

Великими колекціонерами творів Ф.Мейслера є екс-президент США Білл Клінтон, екс-прем'єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер, покійний король Йорданії Хусейн, німецька тенісистка Штеффі Граф, італійський співак Лучано Паваротті, іспанський співак Хуліо Іглесіас, американський актор Джек Ніколсон. Твори Ф.Мейслера не підлягають тиражуванню. Багато з них були зроблені на замовлення урядів різних країн.