Всесвітній день книг і авторського права (відзначався 23 квітня - "SQ") відзначать у Харківському літературному музеї сьогодні, 27 квітня. Про це повідомив "SQ" один з організаторів заходу - харківський поет Євген Журер. У рамках акції відбудуться відкриття нової виставки "Світлі образи Параски Плитки-Горицвіт з Криворівні", презентація книжкових магазинів Харкова, зокрема "Є", "Книголенд", "Університетський будинок книги", "Книжкова арка" і видавництв, серед яких - "Смолоскип" (Київ) і "Клуб сімейного дозвілля" (Харків). Також у програмі заходу - буккроссинг, літературні читання молодих харківських поетів і письменників, виступ музичних гуртів, зокрема, "скандального творчого об'єднання "Кривоструй".

За словами Є.Журера, серед письменників, які візьмуть участь в акції, - Сергій Жадан, Галина Бабак, Олена Руда. У дворі музею будуть розміщені столи з продукцією харківських книжкових магазинів і видавництв, а також з експонатами музею. Крім того, на заході відбудеться збір коштів для організації акції "Ніч музеїв" (щорічна акція, присвячена Міжнародному дню музеїв, проходить у травні - "SQ").

Довідка "SQ". Всесвітній день книг і авторського права відзначається щорічно 23 квітня починаючи з 1996 р. Всесвітній день був проголошений на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 р. з метою просвіти, розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найбільш поширеним засобом передачі знань і найнадійнішим способом їх зберегти. Дата була обрана в пам'ять про те, що 23 квітня 1616 р. померли іспанський письменник Мігель де Сервантес, англійський драматург Вільям Шекспір ​​(за Юліанським календарем) і перуанський письменник, історик Інка Гарсіласо де ла Вега.