Французский актер Жан-Поль Бельмондо приедет на фестиваль "Харьковская сирень"Творча зустріч з французьким актором Жан-Полем Бельмондо відбудеться в травні в Харківському національному театрі опери та балету ім.М.Лисенка в рамках III Міжнародного кінофестивалю "Харківський бузок". Про це 27 квітня повідомила журналістам начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації - співголова організаційного комітету фестивалю Вікторія Маренич. За її словами, в рамках фестивалю майстер-класи також проведуть українські актори Остап Ступка та Богдан Бенюк. Також в ході "Харківського бузку" пройдуть виставки харківських фотографів і виставка, присвячена фотографу Альфреду Федецькому.

За словами В.Маренич, у конкурсній програмі беруть участь 53 короткометражних фільми 49 учасників з Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Росії, США, Франції та України. Близько десяти робіт у програмі представлені харківськими авторами.

Довідка "SQ". IIІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно "Харківський бузок" пройде в Харкові 22 - 27 травня. У фестивалі візьмуть участь відомі французькі та російські знаменитості, пов'язані з кіно: актори Мілен Демонжо, П'єр Рішар, композитор Максим Дунаєвський, у складі журі - кінорежисери Алла Сурікова та Володимир Фокін, композитор Володимир Дашкевич. Також третій "Харківський бузок" відвідає французький дизайнер П'єр Карден, який привезе свій театр. У рамках "Харківського бузку" пройде фестиваль "Музика третього напряму", на якому будуть виконуватися твори, написані до кінофільмів.