Російський письменник Юрій Поляков прибув до Харкова, щоб відвідати прем'єру вистави "Халам-Бунду, або Заручники кохання", поставленого за його п'єсою. Прем'єра відбудеться 23 липня у Харківському державному академічному російською драматичному театрі ім. О. Пушкіна.

Ю. Поляков повідомив журналістам, що вистави за його творами грають в багатьох театрах Росії, країн СНД, і України, зокрема, в Дніпропетровську і Сімферополі (АР Крим). "Халам-Бунду, або Заручники кохання" - краща моя комедія. Її ставлять найчастіше, вона йде при повних залах і подобається глядачам", - відзначив автор. 22 липня відбулася остання генеральна репетиція вистави в театрі Пушкіна. Ю. Поляков не був на репетиціях, і постановка режисера Олександра Барсегяна стане для нього сюрпризом. Їхня зустріч відбулася в 2009 р. в рамках фестивалю "Світ книги", і тоді вони домовилися про постановку спектаклю в Харкові.

Письменник також повідомив, що планує видавати в Харкові "Літературну газету". У ній будуть публікуватися твори письменників, які мешкають у Росії, і харківських російськомовних письменників. Планується, що газета з'явиться в 2011 р.

Довідка "SQ". Розвиток дії вистави пов'язаний з любовною інтригою. До звичайної московської квартири старого і дуже шанованого професора одного звичайного ранку у супроводі охоронця вривається молодий бізнесмен, колишній начальник його внучки. У результаті мирний перебіг життя домочадців вченого порушується некерованою хвилею подій. "Сюжет комедії простий і пізнаваний. Він яскравий і динамічний, наповнений цілою низкою смішних афоризмів, щодня звучать у нашому повсякденному житті і які стали нормою сьогоднішнього дійсності", - відзначили в театрі. У виставі зайняті народні артисти України, заслужені артисти України та Молдови.

Юрій Михайлович Поляков народився 12 листопада 1954 р. у Москві (Росія). Російський письменник, лауреат премій Московського комсомолу (1982 р.), Ленінського Комсомолу (1986 р.), кавалер ордена Пошани (2010 р.). Закінчив Московський обласний педагогічний інститут, факультет російської мови та літератури. Кандидат філологічних наук. З 19 квітня 2001 р. - головний редактор "Літературної газети". Творчий шлях почав з поезії, поступово все більше звертався до прозових творів.