Концерт естрадного виконавця Олексія Савченка на підтримку дебютного альбому "1" відбувся 20 липня в Харкові, в малому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка. Перший альбом співак почав записувати в грудні 2009 р., до нього увійшли 11 композицій. З них три дуетні пісні ("Я відпускаю тебе" з Red Fox, "У критичній точці" з Анною Лекс і "Чорне золото" з Олександром Яременко), а також сольні "Самотність", "Молодий", "Не дочекаєтеся", " Випробування поразкою "," Блазні "," Буду святкувати "," У чому ж винні ми "," Люди моляться ".

Як повідомив О. Савченко 20 липня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO", у рамках концертного туру він вже виступив у Мукачевому та Ужгороді (Закарпатська обл.), Києві та Севастополі, далі у планах гастролей - Миргород (Полтавська обл.) та Суми. У першому альбомі співак виступив виконавцем, а як автор текстів він планує проявити себе в наступних альбомах. Крім текстів пісень О. Савченко пише вірші. "Я практично кожен день щось пишу", - відзначив він. Музичної освіти О. Савченко не має, але, за його словами, займається вокалом до шести годин на день.

На концерті прозвучали авторські вірші О. Савченка, а також прем'єри пісень, які не увійшли до альбому "1". Спеціальний гість туру - Анна Лекс. Вона виступила із сольною програмою і виконала з О. Савченком пісню "У критичній точці". "Дві найважливіші речі, які ми можемо зробити в цьому світі - це прийняти і подарувати любов", - підкреслив О. Савченко під час концерту.

Довідка "SQ". О. Савченко народився у 1977 р. у сел.Десна Чернігівської області в сім'ї військовослужбовця. Коли Олексій був маленьким, сім'я переїхала до Києва. Після школи закінчив Київське суворівське училище, у 2003 р. - Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю "правознавство". Працював в правоохоронних органах, звільнився у званні капітана. Потім працював у будівельному бізнесі і виробничій сфері. У 2007 р. протягом трьох місяців входив до складу правління холдингової компанії "Київміськбуд". Обіймав керівні посади в кількох банках. У 2006 р. створив і очолив "Партнер Банк". З жовтня 2006 р. - голова наглядової ради. Обіймав посаду голови правління. У рейтингу журналу "Фокус" "200 найбагатших людей України 2010 р." займає 174-е місце. Його капітал оцінений в 21,3 млн.дол. Одружений, має двох дочок. У 2009 р. пішов з бізнесу і почав сольну кар'єру. У 2010 р. випустив дебютний альбом "1".