Музей приватних колекцій планується відкрити в підвалах Харківського національного академічного театру опери та балету ім.М.Лисенка (ХНАТОБ). Про це повідомили "SQ" в управлінні з питань комунальної власності виконавчого апарату Харківської облради. Інвесторами проекту виступили керівники ТОВ "Кафе "Зустріч" і ТОВ "Кафе "Театральне", які орендують приміщення в ХНАТОБ. Орендарі планують реконструювати орендовані приміщення та облаштувати в них сучасні виставкові зали. Відвідування музею пропонується включити до культурної програми Євро-2012.

Як відзначили в облраді, оскільки планується великий обсяг інвестицій, на сесії облради 16 червня було прийняте рішення про приватизацію об'єктів шляхом викупу. Процедура продажу об'єктів уже розпочалася, оголошений конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для проведення незалежної оцінки вартості підвалів.

Як відзначили в облраді, гроші, виручені від приватизації підвалів, планується направити на ремонт ХНАТОБ. Від приватизації підвалів планується виручити, за попередніми даними, 4,5 млн.грн.

Довідка "SQ". ТОВ "Кафе "Зустріч" орендує підвал площею 902,3 кв.м до 2016 р., ТОВ "Кафе "Театральне" - 1 тис. 31 кв.м також до 2016 р. Обидва підвали відображаються на балансі обласного комунального підприємства "Харківський національний академічний театр опери та балету ім.Лисенка".