Прем'єра "Абракадабра шоу", аналогів якому немає в СНД, відбудеться 25 червня в Харківській обласній філармонії. "До уваги глядачів буде представлена ​​унікальна програма, що поєднує в собі чарівний світ магії і фокусів, світлових 3D-технологій та живої музики. Все це створить на сцені концертного залу відчуття казкової країни, в якій панують магія і чаклунство", - повідомили "SQ" у філармонії. На концерті за допомогою 3D-технологій будуть обіграватися сцена, колони залу, на сцені буде працювати фокусник. Усі подання буде супроводжуватися живою музикою: музикант Станіслав Калінін зіграє на роялі твори російського композитора Модеста Мусоргського.

"Ідея створення цього шоу виникла спонтанно. Ми запропонували таку думку компанії "Промо-Промiнь", вона відгукнулася, і в результаті народився проект. Оскільки світловий день збільшується, а світлове шоу потрібно робити в темряві, з'явилася ідея створення шоу в нашому концертному залі", - повідомила заступник директора філармонії з творчого планування Наталія Бєляєва. Незважаючи на те що світло-проекційні технології вже використовувалися в уявленнях філармонії, за словами директора компанії "Промо-Промiнь" Ганни Гончарової, для створення шоу проведена велика робота. "Іншого зал, інша архітектура, зал знову оживе, знову будуть використані цікаві елементи, знову будуть трансформації, створюється ілюзія тривимірного руху в просторі, як простору, так і об'єктів у просторі. Але родзинка, на якій я б акцентувала увагу, - це нова для України технологія голограми", - зазначила А.Гончарова. Робота над створенням шоу тривала близько двох місяців.

Також у філармонії відзначили, що шоу розраховане на дитячу аудиторію, проте завдяки великій кількості технічних прийомів і режисерських ходів буде цікаво і дорослим. Очікувана тривалість шоу - 40-45 хвилин.

Довідка "SQ". Раніше в Будинку органної та камерної музики філармонія представила 3D-шоу в рамках фестивалю "Різдво у Харкові" і 3D-шоу - музичну казку "Маленький принц".