В Харьков из Германии привезли работы дизайнера прошлого столетияВиставка "Луціан Бернхард. Реклама та дизайн початку ХХ ст." 7 лютого відкрилася в Харківському художньому музеї. В експозиції представлені роботи німецького художника-графіка Л.Бернхарда. "Це один з найперших європейських дизайнерів плаката", - зазначила директор музею Валентина Мизгіна. Л.Бернхард створив величезну кількість рекламних плакатів, товарних знаків, упаковок і фірмових стилів для безлічі торгових марок, середовищ них - "Audi" (німецька автомобілебудівна компанія), "Bosch" (німецький виробник автомобільного і промислового устаткування, споживчих і побутових виробів), "Stiller" (виробник взуття). Виставка представляє різні періоди творчості художника. У музеї відзначили, що Л.Бернхард зробив вирішальний внесок у розвиток мови реклами і визначив її розвиток у Європі та США на багато років уперед.

Виставка в Харкові працюватиме до 6 березня, після цього роботи німецького дизайнера будуть експонуватися в Одесі і Нью-Йорку (США), в якому Л.Бернхард також жив і працював.

В Харьков из Германии привезли работы дизайнера прошлого столетия В Харьков из Германии привезли работы дизайнера прошлого столетия
В Харьков из Германии привезли работы дизайнера прошлого столетия В Харьков из Германии привезли работы дизайнера прошлого столетия
В Харьков из Германии привезли работы дизайнера прошлого столетия  

Довідка "SQ". Виставка представлена Інститутом зв'язків із зарубіжними країнами (Штутгарт, Німеччина) за підтримки Інституту Гете в Україні та Будинку Нюрнберга в Харкові.