У Харкові проходять кастинги на головні і другорядні ролі в повнометражному молодіжному трилері "Тіні незабутих предків". Про це 6 квітня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив журналістам режисер і сценарист фільму Любомир Левицький.

Головними героями картини стануть вісім дівчат і юнаків середнього віку - 25 років. Кандидатам потрібно розповісти заготовлену історію, драматичну або смішну. Критерії відбору - відповідність певним фізичним параметрам і характерам героїв. Акторська освіта значення не має, але важливий талант, а також бажаний акторський досвід. "На кожну роль ми хочемо відібрати по 3-4 кандидати, виставити їх фото на сайті фільму, щоб глядачі проголосували за тих, хто їм сподобавя", - зазначив режисер. Кастинг проходить 6 квітня до 20.00-21.00 і 7 квітня з 11.00 до 15.00 і з 19.00 до 20.00-21.00 за адресою вул. Потебні, 4.

Паралельно на сайті фільму (http://say.tv) проходить відеокастінг. Кожен мешкнаець України може зареєструватися, зайти на сторінку фільму, скачати репліки героїв, озвучити, записати їх і викласти своє відео.

Як розповів Л.Левицький, за жанром "Тіні незабутих предків" - це містика та пригоди з елементами жахів. "Це молодіжна історія з гумором, екшном і спецефектами. В основі фільму - стародавня гуцульська легенда про книгу тіней і втрачений згард. Це магічний оберіг, який передавався карпатськими мольфарами з покоління в покоління і є ключем до книги тіней. Ця книга - ворота у потойбічний світ, куди були загнані всі духи", - зазначив режисер.

За його словами, "фільм коштуватиме в 7-8 разів дешевше, ніж буде виглядати на екрані". "Це моя спроба довести, що гроші в кіно не основне, а основне - підхід, розуміння процесу та хороший сценарій", - зазначив Л.Левицький.

Фільм буде зніматися в Чернівецькому університеті та в Карпатах, в Івано-Франківській області. Зйомки планується розпочати в липні, а завершити роботу над стрічкою до кінця року. Також планується, що фільм вийде в прокат у кінці 2012 р. або навесні 2013 р.

Кастинги вже відбулися в Києві, Львові, Дніпропетровську, пройдуть у Чернівцях, де також будуть відібрані люди для масовки.
7 квітня в кінотеатрі "Боммеръ" відбудеться творча зустріч з Л.Левицьким (початок - о 16.00). Проект режисера підтримує міжнародна громадська організація "CinemaHall".