Недостаток финансирования "Металлиста" ставит под угрозу проведение матчей Евро-2012Брак фінансування реконструкції ОСК "Металіст" (Харків) ставить під загрозу проведення матчів Євро-2012. Про це заявив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

За словами М.Лубківського, в Харкові робоча група УЄФА винесла на розгляд низку критичних питань, які необхідно вирішити найближчим часом. Зокрема, ключовим питанням є відсутність фінансування з обласного та міського бюджетів реконструкції стадіону "Металіст", через що комплекс робіт там ще не завершений.

М.Лубківський також зазначив, що Україна зі свого боку всі фінансові зобов'язання перед ОСК "Металіст" уже виконала. "УЄФА непокоїть, що досі не вирішена проблема енергозабезпечення стадіону, через що неможливо ввести арену в експлуатацію й отримати сертифікат безпеки, а це обов'язкова умова для проведення матчів єврочемпіонату", - підкреслив директор турніру в Україні.

За його словами, ці питання "потрібно вирішувати негайно, починаючи від врегулювання правових аспектів фінансування робіт з реконструкції стадіону".

Довідка "SQ". Коментуючи 11 жовтня ситуацію з боргом місцевої влади стадіону "Металіст" (близько 15 млн.грн.), в.о. заступника харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов зазначив, що не все залежить від бажання міста. "Якщо в місцевих бюджетах є гроші, то вони виділяються насамперед на потреби стадіону, як одного з головних об'єктів Євро-2012. Те ж саме стосується і доріг навколо стадіону. Але думаю, що найближчим часом гроші, які заборгували стадіону, будуть у нього вкладені", - підкреслив О.Попов.

Робоча група УЄФА на чолі з операційним директором Мартіном Калленом 26 жовтня перевіряла підготовку Харкова до Євро-2012. Інспекція УЄФА ознайомилася з організацією роботи стадіону "Металіст", вивчила питання роботи громадського транспорту, забезпечення правопорядку та медичного обслуговування вболівальників під час турніру. Також експерти УЄФА протягом цього тижня відвідали Львів, Київ і Донецьк.