В Харькове во время Евро-2012 будет работать 600-700 волонтеровУ Харкові під час матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. будуть працювати 600-700 волонтерів. Про це 17 травня в Харкові повідомив журналістам директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Як зазначив начальник відділу з роботи з волонтерами Місцевого організаційного комітету Євро-2012 Андрій Банцер, охочим стати волонтерами доведеться пройти п'ять етапів. Спочатку, з 14 червня цього року, на офіційному сайті УЄФА розпочнеться реєстрація охочих стати волонтерами. Потім тих, хто зареєструється, очікує співбесіда з волонтерами-рекрутами (зараз у Харкові набирають 16 волонтерів-рекрутів - "SQ"). Після відбору охочі стати волонтерами повинні до березня 2012 р. підписати договори з УЄФА. Після цього вони повинні пройти дистанційне навчання і приступити до роботи в квітні 2012 р.

За словами А.Банцера, волонтери будуть працювати в багатьох сферах: займатися видачею акредитацій, брати участь в організації матчів, працювати в сферах маркетингу, транспортних послуг та інформаційних технологій. Він повідомив, що всього в Україні під час Євро-2012 буде працювати 5500 волонтерів, які будуть надавати допомогу з 20 різних напрямків роботи.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату.