К матчу Голландия - Германия в Харькове ожидается до 50 тысяч иностранных и украинских туристовЗараз у Харкові перебуває близько 2 тисяч іноземних туристів. Основна маса вболівальників залишила Харків після матчу Нідерланди - Данія, який пройшов 9 червня на стадіоні "Металіст". Про це 11 червня повідомив "SQ" заступник директора Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олексій Чубаров.

За його словами, найбільший наплив іноземних і українських уболівальників очікується на матч Нідерланди - Німеччина, який 13 червня пройде в Харкові. Як зазначив О.Чубаров, на цей матч очікується до 50 тисяч іноземних (зокрема російських) та українських вболівальників. Серед іноземних туристів - близько 20 тисяч голландців і німців. "Німці базуються у Львові. І можу сказати, що всі квитки на потяги у напрямку Львів - Харків уже продані, вільних місць немає", - підкреслив О.Чубаров.

Він також зазначив, що всі підрахунки приблизні, оскільки порахувати кількість українських і російських уболівальників досить складно. "На тому ж пункті пропуску, коли заїжджають росіяни, неможливо точно сказати, скільки з них їдуть подивитися матчі, а скільки просто до друзів, родичів або в інших справах", - зазначив О.Чубаров.

Довідка "SQ". Харків під час проведення Євро-2012 планують відвідати близько 10 тисяч голландських уболівальників. Для них у районі пляжної зони Журавлівського гідропарку розбитий кемпінг, розрахований на декілька тисяч осіб. На території кемпінгу встановлено близько 700 наметів: віп-тенти на дерев'яній основі з 30-сантиметровою сходами, душем і кондиціонером, намети на дерев'яній основі і звичайні намети. До майданчиків підключено електрику, прокладені всі комунікації, встановлено туалети. Територія кемпінгу охороняється, табір закрито для вільного відвідування, і організатори оранж-кемпу самі вирішують, хто зможе туди пройти.

В ніч з 9 на 10 червня в оранж-кемпі ночувало 650 уболівальників. 10-11 червня в Харків мало прилетіти ще сім літаків з голландськими уболівальниками, які зупиняться на Журавлівці. Очікується, що всього в наметовому містечку в Журавлівському гідропарку 11 червня збереться близько 1 тис. 100 вболівальників збірної Нідерландів.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня зіграла зі збірною Данії, 13 червня проведе матч зі збірною Німеччини і 17 червня - Португалії. Всі матчі пройдуть на стадіоні "Металіст".