У випадку, якщо надійде повідомлення про замінування фан-зони на пл. Свободи в Харкові, відвідувачів евакуюють максимум протягом 15-ти хвилин. Про це 7 червня повідомив журналістам заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області Володимир Ковригін.

За його словами, правоохоронні органи в ході підготовки до чемпіонату проводили спеціальні тактико-технічні навчання. З фан-зони передбачена евакуація людей на додаткові виходи. Займе вона, за умови максимального наповнення зони - до 45 тисяч осіб, - до 15 хвилин. "Якщо надходить повідомлення про замінування, то працівники міліції одразу оточують зону, відкривають додаткові виходи, евакуюють громадян, а в цей час вибухотехнічна служба, яка дислокується у двох хвилинах від фан-зони, починає проводити роботи з перевірки площі, знешкодження при виявленні того чи іншого пристрою", - розповів В.Ковригін.

За його словами, сьогодні вибухотехніки перевірять фан-зону перед її відкриттям, після чого працівники міліції візьмуть територію під охорону.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. На пл. Свободи обладнана головна фан-зона міста, яка буде працювати під час проведення чемпіонату Європи з футболу з 8 червня до 1 липня: в нематчеві дні - з 14:00 до 24:00, у дні проведення матчів у Харкові (9, 13 і 17 червня) - цілодобово. У фан-зоні будуть проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі чемпіонату. Матчі будуть транслюватися на трьох екранах. У фан-зоні є VIP-трибуна на 300 місць, три медпункти, 50 торговельних наметів з їжею, напоями, сувенірною продукцією, санітарна зона з туалетами, підключеними до водопроводу і каналізації.

У травні цього року до харківської міліції надходили повідомлення про замінування, зокрема, вокзалу, аеропорту, заводу "Турбоатом", супермаркету.