На НСК "Олімпійський" у Києві вчора, 5 липня, пройшов урочистий прийом з нагоди завершення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Як повідомив офіційний сайт президента України, Віктор Янукович вручив державні нагороди "з нагоди успішного проведення футбольного свята".

Як повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), зокрема, голова ХОДА Михайло Добкін нагороджений орденом "За заслуги" I ступеня, харківський міський голова Геннадій Кернес - орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Також серед нагороджених - віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков, голова Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні Європи-2012 Володимир Ковалевський, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, капітан збірної України з футболу Андрій Шевченко, тренер збірної Олег Блохін, керівник місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройшла в Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові відбулося три матчі групового етапу: 9 червня - Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія. Усі матчі пройшли на стадіоні "Металіст".

Чемпіоном Європи стала команда Іспанії.