Митинг в поддержку А. Авакова проходит на пл.Свободы в ХарьковеМітинг на підтримку кандидата на посаду міського голови Арсена Авакова проходить 9 листопада на пл.Свободи в Харкові. Як передав кореспондент "SQ", за словами організаторів, в мітингу беруть участь 3-5 тис. осіб. Учасники акції тримають прапори Блоку Юлії Тимошенко, ВО "Батьківщина", а також плакати і розтяжки: "Наш мер Аваков!", "Харків на гепне", "Вимагаємо перерахунку голосів!". На площі встановлено КАМАЗ, який стане сценою. А.Аваков присутній на мітингу і спілкується з учасниками акції протесту. Велика частина площі оточена співробітниками міліції.

Як заявила "SQ" учасниця акції, член партії "Зелена планета" Юлія Юдіна, на мітингу буде прийняте звернення до президента України Віктора Януковича з вимогою перерахунку голосів на виборах мера міста або проведення повторних виборів. За її словами, результати виборів не можна визнати через численні порушення. Учасники акції зараз підписують це звернення і сьогодні воно буде відправлене до Адміністрації президента.

Як заявив координатор харківського громадського руху "Зелений фронт" Андрій Ільгов, завтра на пл.Свободи будуть встановлені намети. За його словами, погоджувальна комісія міськради заборонила їм це робити. "Але це наше законне право", - заявив А.Ільгов. "Завтра на площі зберуться близько 50 осіб і встановлять намети. У них чергуватимуть люди. Ми сподіваємося, що народ нас підтримає", - підкреслив він.

Довідка "SQ". Харківський міськвиборчком 5 листопада прийняв протокол за результатами виборів міського голови. У Геннадія Кернеса - 130 тис. 352 голоси виборців, у А.Авакова - 127 тис. 608 голосів, кандидата від Компартії Алли Александровської - 79 тис. 639. Різниця між основними конкурентами на виборах Г.Кернесом і А.Аваковим склала 0,63% на користь першого.