Харківське державне авіаційне виробниче підприємство оголосило про набір виробничих робітників для виконання збільшеної виробничої програми. Про це 31 жовтня повідомили "SQ" на підприємстві. Заводу потрібні слюсарі і верстатники. Частина робітників цих спеціальностей звільнилися із заводу в часи проблем з виплатою зарплати. Зараз на основному виробничому майданчику в Харкові працює близько 5 тис. осіб. Заборгованості із зарплати на заводі вже немає (є затримка з виплати за вересень), тому на завод повертаються робітники, які звільнилися раніше, і верстатники з інших підприємств.

Як повідомили на заводі, складно сказати, скільки людей потрібно прийняти на завод, тому що це залежить від кваліфікації робітників. Наприклад, якщо приходять випускники профтехучилища, то краще прийняти кілька молодих людей з таким розрахунком, що частина з них обов'язково піде. Якщо приходить досвідчений верстатник або колишній працівник заводу, то ймовірність його відходу менша.

За власними джерелами "SQ" стало відомо, що значне збільшення виробничої програми заводу відбулося за кількома напрямками. Планується виконання замовлень з виробництва літаків Ан-140 і Ан-74. Також харківські авіабудівники беруть участь у програмі виробництва Ан-148, який виробляють у Росії та Україні (в Києві). Завод є ексклюзивним виробником центроплана для цього літака. Є також плани брати участь у програмі виробництва Ан-158 з урахуванням того, що центроплан цих літаків схожий на центроплан Ан-148.

Довідка "SQ". Основною продукцією ХДАВП є літаки, розроблені в АНТК ім.O.Антонова. На початку 90-х років XX ст. ХДАВП перейшло на виробництво Ан-74 для потреб комерційної авіації, а починаючи з 1999 р. серійно виробляє регіональний турбогвинтовий Ан-140. У 2007-2008 р. завод передав Лівії літак Ан-74, у травні 2009 р. - Ан-74ТК-300. У 2010 р. завод планував випустити три літаки Ан-74, один (Ан-74-Т-200А) призначений для постачання в Єгипет, ще два - Ан-74-ТК-200С - до Лівії. У другому кварталі 2011 р. чистий прибуток підприємства склав 23 млн.грн. (у першому - 34 млн.грн.). Витрати підприємства на оплату праці в другому кварталі склали 60 млн. 624 тис.грн., у першому - 59 млн. 584 тис.грн.