Корпорація "Бісквіт-Шоколад" (Харків) у першій половині 2010 р. на 56,8% збільшила постачання своєї продукції на експорт порівняно аналогічного періоду 2009 р. Про це повідомили "SQ" у прес-службі корпорації. Питома вага експорту в обсязі реалізованої продукції склала за підсумками півріччя 38% (зростання склало 10%). Продукція реалізовувалася в 20 країнах.

Як повідомили в корпорації, за півроку обсяги поставок до Узбекистану зросли у три рази, до Росії, Туркменістану та Монголії - у два рази, до Таджикистану - у півтора рази. Найбільш великим і пріоритетним експортним ринком для компанії залишається Росія, на яку припадає 25% експортних відвантажень.

Довідка "SQ". Корпорація займає четверте місце в Україні за обсягами виробництва і реалізації кондитерської продукції. Питома вага експорту в обсязі виробництва за 2009 р. склала 30%. На підприємствах компанії зайнято понад 3 тис.осіб. До корпорації, зокрема, входять АТЗТ "Харківська бісквітна фабрика", АТЗТ "Кондитерська фабрика "Харків'янка", ТОВ "Торговий дім "Престиж". До сфери управління корпорації також входять ВАТ "Первухінський цукровий завод", ТОВ "Красноградський млин", ЗАТ "Агрофірма ім.Г.Сковороди", ТОВ "Агрофірма "Петропавлівка .