Лозовской конный завод может быть переведен из государственной собственности в коммунальную  - М. Добкин

ДП "Лозівський кінний завод № 124" може бути переведений з державної у комунальну власність. Про це 30 червня під час робочої поїздки в Лозівський район заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, таким чином можна буде частково розв'язати фінансові проблеми заводу. М. Добкін також відзначив, що Лозівський кінний завод є унікальним підприємством не тільки в Харківській області, але і в Україні, де розводять чистокровних коней Української верхової та Орловської рисистої порід.

За словами керівника підприємства Володимира Пересади, в першому кварталі ц.р. заводу з держбюджету виділено 20 тис. грн., хоча на утримання чистокровних коней, згідно загальнодержавної програмуи"Селекція в тваринництві та птахівництві", підприємству на 2010 р. передбачено фінансування в розмірі 1 млн. 176 тис. грн.

М. Добкін відзначив, що головне завдання - вивести показники Лозівського кінного заводу хоча б на рівень 90-х. "Найголовніше, що вдалося зберегти фахівців і поголів'я коней, а фінансування ми знайдемо", - підкреслив губернатор.

Довідка "SQ". ДП "Лозівський кінний завод-124" займає територію 3 тис.786 га. На підприємстві працює 123 людини. Середньомісячна заробітна плата в 2009 р. склала 1 тис.380 грн. Заборгованість заводу із зарплати складає близько 2 млн.грн., також є борг перед Пенсійним фондом.