Низка комунальних аптек Харківської області зіткнувся з проблемами після звернень до третейських судів. Про це "SQ" заявила заступник голови Харківської облради Вікторія Казакова. За її словами, центральна районна аптека № 67 м.Вовчанська опинилася в тяжкому фінансовому становищі з боргом понад 400 тис.грн. одній з фірм - постачальників лікарських препаратів. Тепер фірма претендує на майно аптеки. Як зазначила В. Казакова, на угоду з колективним навчально-виробничим підприємством "Пластик" та участь у третейському суді керівництво аптеки пішло без відома облради і профільного управління Харківської облдержадміністрації.

"У нас в історії взаємин комунальних аптек і фірми "Пластик" є низка негативних моментів, пов'язаних з третейськими судами. Юристи зараз відпрацьовують усю документацію у цій справі, тоді ми зможемо сказати, наскільки це  законно", - заявила В. Казакова.

Вона підкреслила, що обласне керівництво зробить усе можливе, щоб зберегти аптеку № 67: "Ця аптека для нас дуже важлива, тому що вона, зокрема, обслуговує чорнобильців, які проживають у Вовчанському районі".

Довідка "SQ". Як зазначила В. Казакова, в Харківській області числиться 31 комунальна аптека, 3 з них наразі не працюють.

Третейський суд - інститут саморегулювання громадянського суспільства, що здійснює правову діяльність (дозвіл цивільно-правових спорів) на основі взаємного волевиявлення сторін (третейської угоди) - розгляд суперечок між сторонами особою (особами), яким вони це довіряють.