У міжнародному аеропорті "Харків" триває будівництво "тимчасового" термінала. Як повідомив транспортний портал Україні, за формою будівля буде схожа на новий пасажирський термінал і буде знаходитися праворуч від старого аеровокзалу аеропорту. На час проведення Євро-2012 в тимчасовому терміналі будуть обладнані стійки реєстрації, пункти контролю, зали очікування.

До проектування і будівництва тимчасового терміналу були залучені ті ж компанії, що і у випадку з новим терміналом: проектна організація - ТОВ "Аркстоун" і генеральний підрядник - ТОВ "Стальконструкція". Обсяг інвестицій складе близько 5 млн. дол Площа споруди 5 тис. 184 кв.м. Об'єкт планується здати до осені 2011 р.

Після завершення чемпіонату Європи з футболу 2012 р. будівля буде використовуватися за своїм основним призначенням - як ангара бізнес авіації: 75% площі займе сам ангар для зберігання, обслуговування і ремонту літаків, 25% з боку привокзальної площі - шоу-рум компаній, що представляють в Україні інтереси виробників літаків і вертольотів.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та одноосібним інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, що передбачає спорудження нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу на період проведення матчів Євро-2012 , модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" - 508,8 млн.грн.

Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерскої вежі, здійснюється за рахунок держбюджету. Нову злітно-посадкову смугу почали будувати в харківському аеропорту в липні 2010 р. На будівництво нової смуги, а також на реконструкцію аеродромного комплексу держава має виділити 1 млрд. 86 млн.грн.