Заборгованість КП "ВТП "Вода" (Харків) за електроенергію складає близько 40 млн.грн. Про це 28 вересня під час засідання виконкому Харківської міськради повідомив генеральний директора КП" ВТП "Вода" Іван Корінько. За його словами, щомісяця підприємство працює зі збитками у 12 млн.грн. "Причиною такої заборгованості є невідповідність тарифів і реальної вартості послуги водовідведення", - зазначив І.Корінько.

Також гендиректор КП "Вода" повідомив, що знос мереж водовідведення становить 70%, багато з них за останні 20 років не перекладалися. "Зараз на мережах водовідведення Харкова - більше 100 поривів. На день робочі бригади ліквідовують 17 поривів. При цьому тиждень тому було 66 поривів. Різкий стрибок кількості поривів на мережах пов'язаний з аварією на об'єкті "Харківобленерго" та зупинкою чотирьох високонапірних насосних станцій: вони зупинилися на 10 хвилин, а потім заробили, і різкий пуск привів до численних поривів", - підкреслив І.Корінько.

Він пообіцяв, що протягом двох тижнів кількість поривів скоротиться до 40, а до зими - до 20. "Для цього ми збільшуємо кількість аварійних бригад. Роботи проводяться практично цілодобово", - додав гендиректор підприємства.