Харківське державне авіаційне виробниче підприємство візьме кредит у комерційному банку для виплати заборгованості із зарплати. Про це 27 вересня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) заявив генеральний директор заводу Анатолій М'ялиця. За його словами, Кабмін дасть гарантії для забезпечення кредиту, але поки не знайшовся банк, готовий надати такий кредит.

Як заявив голова ХОДА Михайло Добкін, облдержадміністрація надасть допомогу А.М'ялиці в пошуку банку, який надасть кредит для погашення заборгованості із зарплати. За словами губернатора, завод також отримав з держбюджету 1 млн.грн. на погашення заборгованості за електроенергію. А.М'ялиця підтвердив, що 1 млн.грн. був спрямований на погашення заборгованості за електроенергію.

Довідка "SQ". Основною продукцією ХДАВП є літаки, розроблені в АНТК ім.O.Антонова. На початку 90-х рр. XX ст. ХДАВП перейшло на виробництво Ан-74 для потреб комерційної авіації, а починаючи з 1999 р. серійно виготовляє регіональний турбогвинтовий Ан-140. У 2007-2008 рр. ХДАВП передав Лівії літак Ан-74, в травні 2009 р. ХДАВП передало лівійським замовникам Ан-74ТК-300.