Российские компании хотят добывать нефть и газ в Харьковской области - М. ДобкинОкремий пункт, який передбачає участь російських компаній у розвідці та видобутку газу і нафти на території Харківської області, був включений до протоколу про наміри, підписаного в рамках II Економічного форуму регіонів України й Уральського федерального округу Російської Федерації, який пройшов у Києві. Про це в ефірі обласного телебачення повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

М.Добкін заявив, що це "означає багатомільйонні інвестиції в економіку регіону". "Сьогодні можливості українських компаній, як державних, так і приватних, не настільки великі, щоб зайняти всі родовища і проводити або розвідку цих родовищ, або вже безпосередньо займатися будівництвом нових свердловин і видобутком газу, газового конденсату або нафти", - зазначив він.

Губернатор також звернув увагу на те, що завдяки розвитку будь-якої території відбувається і розвиток соціальної інфраструктури на цій території. "Ми тільки з "Нафтогазом України" підписали на цей рік договір на 150 млн.грн., де 100 млн. грн. - це газифікація Харківської області, а 50 млн. грн. - це внесок "Нафтогазу" у розвиток соціальної сфери. Якщо це будуть російські компанії, то вимоги до відрахувань на соціально-економічний розвиток області будуть інші, вони будуть значно відрізнятися від того, що може сьогодні надати "Нафтогаз". Тому це дуже вигідно не тільки економіці Харківської області, але й усій Україні. Власний газ дешевше купується, що буде позначатися на загальному балансі того газу, який необхідний на забезпечення всіх потреб країни", - заявив М.Добкін.