Акціонери ПАТ "Мегабанк" (Харків) на минулих щорічних загальних зборах затвердили звіти наглядової ради, правління та ревізійної комісії за результатами діяльності банку в 2010 р. Також на зборах був прийнятий річний фінансовий звіт "Мегабанку", визначений порядок розподілу прибутку та затверджені основні напрямки діяльності на 2011 р. Про це повідомив банк на своєму сайті.

Згідно ухваленого рішення, 5% прибутку, отриманого у 2010 р., буде направлений до резервного фонду, решта - до фонду розвитку матеріально-технічної бази банку.

Як повідомили в банку, стратегія банку в 2011 р. спрямована на підвищення ефективності діяльності за рахунок збільшення обсягу високоприбуткових активів, оптимізації адміністративних витрат при дотриманні процедур ризик-менеджменту. Цього року планується забезпечити приріст активів на 14%, або на 491 млн. грн., до 4 млрд. грн. на кінець року; збільшити кредитний портфель банку на 14%, або на 366 млн. грн., до 2 млрд. 970 млн. грн. за рахунок зростання портфеля кредитів клієнтів корпоративного, малого та середнього бізнесу, а також збільшення портфеля мікрокредитів.

Джерелами збільшення активів банку повинні стати зростання обсягу строкових коштів фізичних осіб на 18%, або на 145 млн. грн., до рівня 942 млн. грн., розміщення облігацій банку на суму 100 млн. грн., освоєння діючих ліній міжнародних фінансових організацій, залучення нового фінансування в рамках співпраці з акціонерами та партнерами на загальну суму 300 млн. грн.

Окрім того, у 2011 р. банк планує продовжити розширення регіональної мережі, зокрема, банк відкриє 20 відділень і три додаткових центри мікрокредитування - в Одесі, Полтаві і Херсоні.

Довідка "SQ". ПАТ "Мегабанк" діє на ринку банківських послуг з 1990 р. Регіональна мережа банку налічує 198 підрозділів у 25 регіонах України. На 1 квітня 2011 р. активи банку складають 3 491 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 2 759 млн. грн., капітал банку - 771 млн. грн., прибуток цього року - 645 тис. грн. До складу акціонерів банку входять Європейський банк реконструкції та розвитку (EBRD), Кредитна установа для відбудови (KfW) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).