План санации харьковского завода им.Шевченко до сих пор не утвержден"План санації ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" досі не затверджений", - заявив 26 жовтня журналістам голова профкому заводу Віктор Вінников. Він повідомив, що за даними керівника санації заборгованість із зарплати на підприємстві складає 21,2 млн.грн. в цілому за 15 місяців - починаючи з 2008 р., у тому числі 13 млн.грн. заборгованості, зафіксованої судом, і поточна заборгованість. "Розрахуватися з простроченою заборгованістю можна буде тільки тоді, коли буде затверджений план санації і почнуть надходити кошти від реалізації майна заводу", - зазначив В.Вінников.

За його словами, вчора він не зміг зустрітися з санатором підприємства, щоб з'ясувати долю плану санації. "У керівництва заводу я теж не отримав чіткої відповіді. Начебто план підписаний у міністерствах економіки та промполітики, але зараз папери перебувають в якійсь канцелярії, друку не проставлені. Для нас важливо, щоб план санації був підписаний як можна швидше і спільно з кредиторами був затверджений судом. Тоді можна буде діяти і щось продавати, що зняло б соціальну напругу через невиплату зарплати. Люди отримували б заборгованість за 2008 р. і поточну зарплату, і це була б істотна сума", - зазначив В.Вінников.

За його словами, поки що завод виконує контракти на виробництво спецтехніки для танків "Булат" і бронетранспортерів. "Допомога із замовленнями для заводу очікується від ВАТ "Турбоатом" у рамках поставок обладнання для Зуївської електростанції. Наша частка в замовленні буде близько 3 млн.грн. Їх планується отримати до кінця року. З 2010 р. ми будемо брати участь спільно з "Турбоатомом"  у будівництві Ростовської АЕС. Наша частка в цьому проекті - 50 млн.грн. Місцева влада пропонує робити опори електропередач (зараз цим займаються технологи, тому що для нас це новий вид продукції), чавунні каналізаційні люки (для Євро-2012), електронні книги , системи управління світлофорами. Нам хотілося б розвивати ці виробництва прямо зараз, але немає оборотних коштів", - зазначив В.Вінников.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн. На заводі на 26 жовтня 2010 р. працює 1,8 тис.осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн.

Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство заводу ім.Шевченка. Керівником санації був призначений Дмитро Задружний, але в червні 2010 р. він написав заяву про звільнення. Потім санатором був призначений О.Байдацький.