Після прийняття Верховною Радою закону про індустріальні промислові парки він буде широко використовуватися в Харкові, оскільки місто є головним індустріальним майданчиком України. Про це 25 листопада заявила народний депутат (фракція БЮТ), голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська під час зустрічі з керівниками промислових підприємств і підприємцями Харківської області, яка пройшла в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO".

Н.Королевська розповіла, що цей закон прийнятий у першому читанні. Зараз він готується до другого читання, розробляються зміни, які потрібно внести, щоб усунути недоліки закону. За її словами, для цього створена робоча група, до якої Н.Королевська запросила представників Харківської облдержадміністрації та директорів підприємств. "Для нас дуже важливо на етапі підготовки закону отримати рекомендації", - підкреслила вона.

"Ми всі пам'ятаємо, як починалися і чим закінчувалися вільні економічні зони. Ми врахували всі недоліки і прибрали можливості всіх махінацій і використання того пакету пільг, який буде. За цим законом промисловості будуть надані податкові та митні пільги і використання інфраструктури на пільгових умовах. В Україні створено 15 промислових зон, у які планується залучити 8 млрд. дол. інвестицій і створити 300 тис. робочих місць", - зазначила вона. Н.Королевська наголосила, що "це перший закон, який носить не депресивний, а стимулюючий характер. Промислові парки можуть дати старт зростанню української промисловості".

Директор КП "Індустріальний парк "Рогань" Олександр Дудка попросив Н.Королівську прискорити подачу законопроекту до парламенту.