На реконструкцію Харківського історичного музею з облбюджету виділять майже 11,5 млн.грн. Як повідомили "SQ" у Головному управлінні економіки Харківської облдержадміністрації (ХОДА), проект виділення коштів розглядається в постійних комісіях Харківської облради.

Як повідомив на засіданні комісії облради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій та міжрегіональної та міжнародної співпраці начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, до загального кошторису робіт з реконструкції входить завдання розширити і привести до ладу всі експозиції музею, оснастивши їх новою вентиляцією і кондиціонуванням. Планується також організувати нові виставкові стенди. Після реконструкції площі експозицій музею збільшаться на 30-40%.

Як повідомив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, кошти на реконструкцію виділяються в рамках внесення змін до обласної програми економічного і соціального розвитку області на 2011 р. Будівля історичного музею має статус пам'ятки архітектури місцевого значення. "Планується оновити комунікації, фасад будівлі, внутрішні приміщення, меблі. На ці цілі буде також виділено субвенцію з міського бюджету Харкова",- розповів С.Авершин.

Довідка "SQ". У ході реконструкції будівлі Історичного музею на пл. Конституції в Харкові до нього прибудують скляний фасад кубічний з головним входом до будівлі. Фасад буде виходити на пл.Конституції. Саму будівля музею пофарбують у білий, золотистий і зелений кольори, щоб музей гармонійно виглядав з оточуючими його будинками. Відповідний проект реконструкції будівлі музею був затверджений 26 серпня на засіданні містобудівної ради. Площа скляної прибудови складе 370 кв.м.