Харківська облрада 27 жовтня на сесії ухвалила рішення про виділення 11,5 млн.грн. на ремонт Харківського обласного історичного музею.

Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабинович, цього року гроші будуть спрямовані на першочергові ремонтні роботи. "Має бути відремонтувана покрівля, ливневки і вікна, а також внутрішні приміщення. За рахунок цього у музею з'являться оновлені приміщення, де будуть розміщені експозиції, що знаходяться зараз у запасниках у зовсім незадовільному стані", - зазначив М.Рабинович.

За його словами, розроблений проект реконструкції музею з прибудовою приміщення. Загальна попередня вартість реконструкції - 47,6 млн.грн. (до цієї суму входять і 11,5 млн.грн., виділені на 2011 р.). Кошти на реконструкцію має виділити облрада, оскільки музей знаходиться в її веденні. Сума коштів і сам проект будуть ще уточнюватися.

Харківська міськрада взяла на себе реконструкцію території навколо музею та ремонт інженерних мереж.

Довідка "SQ". У ході реконструкції будівлі Історичного музею на пл. Конституції в Харкові до нього прибудують скляний кубічний фасад з головним входом до будівлі. Фасад буде виходити на пл.Конституції. Саму будівлю музею пофарбують у білий, золотистий і зелений кольори, щоб музей гармонійно виглядав з оточуючими його будинками. Відповідний проект реконструкції будівлі музею був затверджений 26 серпня на засіданні містобудівної ради. Площа скляної прибудови складе 370 кв.м. Кошти на реконструкцію виділяються в рамках внесення змін до обласної програми економічного і соціального розвитку області на 2011 р. Будівля історичного музею має статус пам'ятки архітектури місцевого значення.