ВАТ "Ізюмський тепловозоремонтний завод" до кінця 2010 р. погасить 4,3 млн.грн. боргу із зарплати, залишиться погасити ще 1,7 млн.грн. Про це 25 серпня на колегії Харківської облдержадміністрації повідомив в.о. директора заводу Віктор Сапожников. За його словами, на 2010 р. завод отримав замовлень на 50 млн.грн., уже виконано замовлень на 10 млн.грн. Щомісяця завод гасить 350 тис.грн. заборгованості із зарплати і 300 тис.грн. заборгованості до Пенсійного фонду.

Як зазначив В.Сапожников, на заводі є обладнання, яке застаріло. Його продали і в липні погасили 300 тис.грн. заборгованості. Планується продати ще обладнання. Завод бере участь у тендерах "Укрзалізниці", зокрема, в серпні-вересні очікується тендер на 12 млн.грн. на ремонт тепловозів. Конкурент - Полтавський теплозоворемонтний завод. "До Росії ми не дотягується ще. А Полтавський тепловозоремонтний завод у 2009 р. виграв в Росії тендерів на 26 млн.грн" - зазначив В.Сапожников.

Як відзначив М. Добкін, у підприємства тільки один вихід зі складної фінансової ситуації - серйозна інтервенція до Росії. "Якщо потрібна допомога - звертайтеся до Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА. Я буду використовувати прикордонний статус області і просити підтримку уряду України, якщо знадобитися", - заявив М.Добкін.