Мерефянский механический завод продал имущества почти на 1 млн.грн.ВАТ "Мереф'янський механічний завод" (Харківська обл.) продав на торгах майна на 938 тис.грн. Про це повідомив "SQ" керівник санації заводу Олександр Байдацький. За його словами, були реалізовані будівлі східної частини заводу, зокрема, прохідна, гаражі, їдальня, механічний цех, а також один з цехів - так званий другий корпус. "Для майна підприємства в районі області 938 тис.грн. - це хороша ціна, тим більше, що йдеться про легкозбірні конструкції", - зазначив О.Байдацький.

За його словами, частина виручених від продажу грошей була спрямована на розвиток виробництва - на закупівлю верстатів та іншого обладнання. "Тих грошей, що залишлилися після купівлі обладнання, не вистачає на покриття всіх заборгованостей підприємства, але чи будуть ще продавати майно заводу, поки не вирішено. Продавати в подальшому майно буде необхідно в тому випадку, якщо підприємство не вийде на заплановану виробничу потужність. Якщо завод вийде не просто на "точку беззбитковості", а на прибуток, то тоді кредитори готові почекати погашення заборгованості за рахунок прибутку заводу", - зазначив О.Байдацький.

За його словами, завод виробляє автомобільні реле та побутову техніку, наприклад, електрозапальнички для газових побутових печей. "Але основний обсяг виробництва складають реле. Обладнання, на якому його виробляють, старе, і ми хочемо перейти на нове обладнання. У нас є велике замовлення на виробництво реле для автомобілів "ВАЗ-2108", "ВАЗ-2110", а також "Лада-Пріора". Саме для виробництва нових реле і було закуплене обладнання. А традиційний для заводу асортимент реле можна виготовляти і на старому обладнанні", - заявив О.Байдацький.

За його словами, в цілому санація заводу йде стабільно. "Зараз на заводі працює близько 120 осіб. Нехай ця санація буде затяжною, але, принаймні, боргів у нас немає", - зазначив О.Байдацький.

Мерефянский механический завод продал имущества почти на 1 млн.грн. Мерефянский механический завод продал имущества почти на 1 млн.грн.