Акціонери ПАО "МЕГАБАНК" (Харків) на загальних зборах, що відбулися 22 квітня, затвердили звіти Наглядової ради, Правління й Ревізійної комісії з результатів діяльності банку в 2009 р. Також на зборах акціонерів був прийнятий річний фінансовий звіт "МЕГАБАНКА", погоджено порядок розподілу прибутку за минулий рік і затверджені основні напрямки діяльності в 2010 р. Про це повідомив сайт банку.

Відповідно до рішення зборів, пріоритетом у роботі банку є розвиток кредитування підприємств мікро-, малого й середнього бізнесу шляхом реалізації угод з міжнародними фінансовими організаціями, зменшення проблемної заборгованості, збільшення резервів під активні операції. Також збори вирішили 5% прибутку направити в резервний фонд банку, іншу частину - у фонд розвитку матеріально-технічної бази.

За словами голови правління банку Олени Жукової, банк планує за рік збільшити активи на 8% до 3 млрд. 416 млн.грн., кредитний портфель - на 14% до 2 млрд. 644 млн.грн. Крім того, у планах банку в 2010 р. додатково залучити ресурси на внутрішньому ринку на суму 103 млн.грн., на зовнішньому (у рамках відкритих ліній) - на 172 млн.грн. Цього року банк не планує додаткового збільшення акціонерного капіталу, ріст капіталу буде забезпечуватися за рахунок включення в його склад субординированных кредитів, залучених від міжнародних фінансових організацій на початку року, і за рахунок позитивного фінансового результату поточного року.

Крім того, банк планує подальший розвиток технології Єдиного розрахункового центра в регіонах України й розгалуження його інфраструктури за рахунок відкриття автоматизованих пунктів прийому платежів.

Довідка "SQ". ПАО "МЕГАБАНК" - банк із іноземним капіталом, що діє на ринку банківських послуг України з 1990 р. Регіональна мережа нараховує 196 підрозділів в 25 регіонах України. Послугами "МЕГАБАНКА" користуються більше 364 тисяч клієнтів. На 1 квітня 2010 р. активи банку становлять 3,4 млрд.грн., капітал - 825 млн.грн, прибуток поточного року - 258 тис.грн.