ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) відмовився від дитячого табору "Червона гвоздика" (сел.Високий, Харківський р-н). Про це 23 березня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, табір прийме у комунальну власність Дергачівський район, хоча табір розташований у Харківському районі.

Як зазначив Є.Савін, Харківський район уже взяв на баланс кілька таборів, що раніше належали різним підприємствам, а в Дергачівському районі свого табору немає. "Наша задача зробити так, щоб у кожного району на балансі були власні дитячі табори. У районах є пришкільні табори, але повноцінне оздоровлення можна отримати тільки в заміських таборах", - зазначив Є.Савін.

Він також повідомив, що якщо табір перейде у власності Дергачівського району, це не означає, що діти з інших районів не зможуть там оздоровлюватися. "У дитячому таборі "Червона гвоздика" зможуть оздоровлюватися діти з усієї області", - підкреслив Є.Савін.

Є.Савін зазначив, що зараз вивчається питання ціни на путівки до дитячих таборів. Найімовірінше, вона не зміниться порівняно з минулим роком (середня вартість путівки у 2011 р. становила 2 тис. 240 грн. - "SQ").

Довідка "SQ". 15 березня Є.Савін повідомив, що у 2012 р. кількість працюючих дитячих таборів в області не зменшиться. Крім цього, планується відновити роботу табору "Ракета", власником якого є ВАТ "Укртелеком". Зараз табір функціонує як база для технічної перепідготовки службовців підприємства. У Харківській області живе 242 тис. дітей від 7 до 17 років. На диспансерному медичному обліку перебуває 99 тис. дітей, які мають хронічні захворювання і потребують повноцінного оздоровлення. Всього в області у 2011 р. працювали 39 таборів, з яких 13 - районного підпорядкування.