45 об'єктів соціальної сфери Харківської області планується перевести на електроопалення у 2012 р. Про це повідомив журналістами начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний. За його словами, ці об'єкти включені до обласної програми енергозбереження на 2011-2014 рр. Зараз розробляються проекти переходу на електроопалення. Фінансують роботи замовники - місцеві органи влади.

Як зазначив В.Без'язичний, до організації опалення підходять комплексно. Наприклад, у сільських клубах заходи проходять нечасто, тому в актовому залі доцільно встановлювати сухі електрообігрівачі. А в бібліотеці клубу тепло потрібно підтримувати постійно, там потрібно встановлювати тенові або електродні котли. В області вже близько 70-ти об'єктів соціальної сфери переведені на електричне опалення, крім того, у 2011 р. на електрообігрів було переведено 40 житлових будинків.

За словами В.Без'язичного, спочатку на електроопалення переводяться об'єкти, до яких проведено електромережі підходящої потужності. Спільно з "Харківобленерго" складений список зі 100 об'єктів соцсфери, де є можливість здійснити переведення. Найскладніші випадки - коли потрібне будівництво нової електропідстанції або протяжних електромереж.