Нова виробнича лінія з виготовлення паливних брикетів зараз монтується на Харківському тракторному заводі (ХТЗ). Про це 24 січня повідомив журналістам директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков. За його словами, монтаж обладнання буде завершений за місяць-півтора, після чого відразу зроблять пробний пуск.

Як зазначив Р.Нехорошков, брикети будуть йти на продаж. "Так ми вирішимо проблему утилізації сировини, яке отримуємо від знесення старих дерев і їх кронування. Після переробки сировини будемо отримувати продукт, який піде на реалізацію. Це буде рентабельне, вигідне виробництво", - підкреслив директор Департаменту житлового господарства.

За словами Р.Нехорошкова, сьогодні Європа переходить на твердопаливні котли. "Тому виготовлення паливних брикетів - це потрібне виробництво: є потреба, є попит. У межах Харківської області є об'єкти з автономною системою опалення - ті ж садки, школи. У перспективі ми розглядаємо можливість придбання твердопаливних котлів для таких об'єктів і використання вироблених на ХТЗ брикетів як сировини для опалення", - додав він.

Довідка "SQ". 16 листопада на сесії міськради харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що на території ПАТ "Харківський тракторний завод" буде організоване виробництво паливних брикетів з дерева. За словами мера, запуск лінії з виробництва паливних брикетів вирішить проблему утилізації деревини після знесення сухостійних. Ця лінія буде створена із застосуванням енергозберігаючих технологій.