До кінця року харків'яни, які стоять у черзі на отримання житла, мають можливість придбати квартиру за 70% її вартості. Про це 23 листопада в прес-центр інформагентства "STATUS QUO" заявила директор Харківського регіонального управління державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Наталя Алфьорова. За її словами, наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва від 9 червня 2010 р. Фонд призначений виконавцем програми "Доступне житло". Н.Алфьорова зазначила, що залишилися 30% вартості житла виплачує держава. "Гроші на рахунку регіонального управління фонду вже є - 9 млн.грн. З передбачених 20 млн.грн. На Харківську область. І тільки вчора ми стали укладати договори на придбання житла. Коли вийшла ця постанова, я була налаштована, чесно кажучи, скептично . Але до нас іде багато людей: уже більше 20 сімей зібрали весь пакет документів і навіть зняли гроші з депозитів", - зазначила Н.Алфьорова.

Також вона повідомила, що вартість 1 кв.м житла, що продається в рамках програми, становить 5 тис. 148 грн. Охочі взяти участь у програмі можуть також взяти кредит у банку на 20 років під 16% річних під заставу нерухомості. За словами Н.Алфьоровою, банк видає кредит максимум у розмірі 50% вартості заставного майна.

За словами Н.Алфьоровою, консультацію вже пройшли близько 1 тис.семей, з них 30 сімей дали згоду на участь в програмі. Всього на квартирному обліку в Харкові, за даними Н.Алфьоровою, стоять 44 тис.семей і ще 58 тис. - у Харківській області.

Як зазначив заступник директора Харківського управління фонду Олександр Вензель, право на отримання державної підтримки при купівлі житла мають люди будь-якого віку. Держпідтримка надається не більш ніж на 21 кв. м загальної житлової площі на людину і додатково 10,5 кв.м на сім'ю.

Як повідомив журналістам заступник голови правління ВАТ "Трест "Житлобуд-1" Іван Шевченко, учасники програми можуть придбати квартири в споруджуваних будинках на пр.Перемоги, пр.Тракторобудівників, пр.Маршала Жукова, які повинні бути здані в експлуатацію цього року.