Працівники ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" не будуть проводити акції протесту, проте до роботи поки не приступили. Про це 23 червня повідомила "SQ" представниця ініціативної групи заводу.

За її словами, з робітниками зустрілися представник Міністерства промполітики і Харківської облдержадміністрації, які пообіцяли, що в найближчі 10 днів робочим буде видана зарплата за місяць. Робочі погодилися не проводити заплановані акції протесту (планували у четвер, 24 червня, знову пікетувати прохідну і перекривати вул.Жовтневої революції), проте чи вийдуть вони завтра на свої робочі місця, поки не вирішили.

Представник ініціативної групи також повідомила, що на 25 червня заплановано збори колективу заводу, на яке запрошені й представники місцевих органів влади (зокрема, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін), і представники центральних (Мінпромполітики).

Довідка "SQ". 21 червня робочі і службовці Харківського приладобудівного заводу ім.Шевченка пікетували прохідну заводу і перекривали проїжджу частину вул.Жовтневої революції, на якій розташований завод. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн., персонал - близько 2 тис.осіб. Зараз завод працює в режимі 4-денного робочого тижня.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров 22 червня заявив, що такої ганьби, щоб люди страйуквали, перекривали дороги, щоб одержати свої кровно зароблені гроші, як це вчора зробили харківські приладобудівників, просто не повинно бути, і доручив міністру промислової політики Дмитру Колесникову врегулювати проблему із виплати зарплати працівникам ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка".

Завод ім.Шевченка виробляє спецтехніку, устаткування для зв'язку, автоматизовані системи управління для АЕС, ТЕС і ГЕС, обладнання для залізниць і газової промисловості.