Південна залізниця (ПЗ) за перші чотири місяці 2011 р. недоотримала 21,4 млн.грн. компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій. Про це повідомили "SQ" у прес-центрі ДАЗТ "Укрзалізниця". Більше за всі інші залізниці недоотримала коштів Південно-Західна залізниця (47,8 млн.грн.), яка перевезла пільговиків на 57,4 млн. грн. На другому місці за обсягом недоотриманих коштів - Львівська дорога (26,4 млн.грн.), на третьому місці- Південна залізниця.

Як уточнили в прес-центрі ДАЗТ, усього залізниці Україні за перші чотири місяці 2011 р. за пільгові пасажирські перевезення недоотримали 138,7 млн.грн. Усього було перевезено пасажирів пільгових категорій на 180,1 млн.грн. Пільгових перевезень, замовниками яких є обласні держадміністрації, виконано на 113,6 млн.грн., недоотримано 79,5 млн.грн. Зокрема, залізниці перевезли студентів та учнів професійно-технічних навчальних закладів на 59,9 млн.грн., недоотримано 52,8 млн.грн., дітей 6-14 років перевезено на 6,1 млн.грн., компенсація не отримана .

Довідка "SQ". Залізниці зобов'язані надавати пільговий проїзд громадянам 26 категорій, у тому числі ветеранам війни та праці, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсіонерам за віком, студентам вищих навчальних закладів та учням професійно-технічних закладів, дітям. Відповідно до закону України "Про залізничний транспорт" збитки від перевезень окремих категорій громадян на пільгових умовах повинні компенсуватися за рахунок державного або місцевого бюджетів залежно від того, яким органом влади прийняте рішення.