Харьковский завод им.Шевченко освоил инновационное производство оцинкованных опор линий электропередачиДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" освоїло виробництво оцинкованих опор ліній електропередачі. Про це повідомив "SQ" головний технолог заводу Олександр Окунь. За його словами, у виробництві задіяна низка цехів підприємства. Вже виготовлено кілька екземплярів опор. "Тепер потрібно, щоб обленерго звернуло увагу на нову продукцію і зробило замовлення. Для організації виробництва буде потрібний інвестор, тому що в заводу дуже мало оборотних коштів. Працюємо, в основному, на ентузіазмі", - зазначив О.Окунь.

За його словами, обробка опор проводиться з інноваційного методу холодного цинкування, який на заводі колись освоїли першими в Харкові. Опори складаються з трьох секцій-модулів. Висота опор у зборі 6-8 м.

Довідка "SQ". Як заявив в серпні 2010 р. голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик, ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" планує виробляти опори для ліній електропередачі та прилади моніторингу системи електропостачання. Підприємство має всі технічні можливості для виробництва металевих оцинкованих опор для ліній електропередачі. "Зараз "Харківобленерго", Харківська міськрада та Міністерство палива та енергетики України опрацьовують варіант виготовлення цих опор на заводі", - зазначив С.Кирик.

ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн. На заводі на 26 жовтня 2010 р. працює 1,8 тис.осіб. На заводі ім.Шевченка планується організувати виробництво електронних книг.