Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ) 16 січня уклав угоди на ремонт гуртожитків на загальну суму 5 млн. 430 тис.грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", поінформував сайт "Наші гроші".

За даними сайту, торги проведені за процедурою закупівлі в одного учасника, оскільки ремонт гуртожитків ХПІ включений до держпрограми підготовки до Євро-2012 для розміщення в них іноземних уболівальників під час футбольного турніру у червні. По одному конкурсу ТОВ "Будівельник" за 5,15 млн.грн. виконає додаткові роботи з капітального ремонту гуртожитку № 2 по Тимурівців, 9-а. За іншим конкурсу ремонт гуртожитку по вул.Целіноградській, 56 і прокладку кабелю UTP виконає ТОВ "А.М.С." за 280 тис.грн.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.

У Харківській області розміщувати вболівальників Євро-2012 планується в гуртожитках ХПІ, Харківського державного вищого училища фізкультури № 1, Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого", Харківського національного університету ім.Каразіна, Харківської національної академії міського господарства і низки інших ВНЗ.