Харьковский завод им.Шевченко увеличил портфель заказов на 50%ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" за останні два місяці збільшило портфель замовлень з 25 млн.грн. на 12-13 млн.грн. Про це 22 квітня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко. За його словами, нещодавно відбулася нарада за участю керівників ВАТ "Турбоатом" і ВАТ "Хартрон" (обидва - Харків). На нараді було уточнене завантаження заводу ім.Шевченка.

Як зазначив Ю.Гуренко, з 21 березня до 21 квітня 2011 р. завод ім. Шевченка отримав 4,8 млн.грн., з яких на виплату зарплати було направлено 2,12 млн.грн. "Окрім того, 125 осіб виявили бажання звільнитися за власним бажанням, для розрахунку з ними було використано 1,8 млн.грн.", - зазначив начальник облуправління промисловості.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки. Зараз завод виробляє системи управління зенітною установкою, а також механізмами заряджання і стабілізації гармати. Апаратура проводиться на замовлення Міноборони України та іноземних замовників. Для Міноборони проводиться апаратура для комплектації танків "Булат" і "Оплот", апаратура та запасні частини для капремонту танків для іноземного замовника, а також апаратура для іракських БТР-4. У рамках іракського контракту в 2010 р. завод ім.Шевченка уже виробив 31 комплект продукції для БТР-4.