Ініціативна група працівників ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" на мітингу 21 червня звинуватила директора заводу Віктора Гущина в тому, що він переманив висококваліфікованих конструкторів і програмістів до приватної структури. Директора також звинуватили в тому, що замовлення з енергетики, які повинен був виконувати завод, перейшли до приватних структур, в яких тепер працюють колишні співробітники підприємства.

В. Гущин відкинув ці звинувачення. Він заявив, що замовлення виконуються на заводі, а конструкторів і програмістів переводять до приватних структур, щоб зберегти їх для заводу.

Як заявив на мітингу депутат облради Павло Тищенко, зі слів В. Гущина йому відомо, що відрядження до Росії для укладання контрактів з енергетики В. Гущин їздив з керівництвом харківського приватного підприємства "Моноліт-енерго". При цьому             В. Гущин зазначив, що отримані замовлення передаватися нікому не будуть, просто завод співпрацює з "Моноліт-енерго". Як повідомили "SQ" працівники заводу, "Моноліт-енерго" - це колишня філія заводу ім.Шевченка, яку було розформовано у 2009 р.

Довідка "SQ". Як заявив раніше заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, головна проблема великих промислових підприємств регіону, в тому числі заводу ім.Шевченка, - це довгий ланцюг посередників і неефективний менеджмент. "Причому хвіст ланцюжка в переважній більшості випадків захований в офшорних компаніях. Ось цим ми теж займаємося. Якщо "розпитати" добре будь-якого керівника заводу, то відразу і ціна продукції, що випускається підприємством, стане нижчою, і якість покращиться, і посередників стане менше", - зазначив Ю. Сапронов.